PC:
Hold Ctrl-tasten nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Mac:
Hold Cmd-tasten (Command) nede og trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

KLIKK PÅ KARTET FOR Å FINNE DIN SENTRAL

Kart Finnmark Troms Nordland Nord-Trøndelag Sør-Trøndelag Hedmark Møre og Romsdal Oppland Sogn og Fjordane Buskerud Hordaland Rogaland Telemark Aust-Agder Vest-Agder Akershus Oslo Vestfold Østfold

Nyhetsbrev nr. 5/2018

1. Landsmøtet 2018

Igjen tusen takk til alle delegater som var til stede! Takk for mange saklige og faglige innspill, godt humør, og mange hyggelige tilbakemeldinger fra dere og fra foredragsholderne - det gleder og varmer!

Etter to dager med fullt program er det fint å kunne gå gjennom dokumenter og presentasjoner i ettertid. For de som ikke hadde mulighet til å delta kan det også være interessant å få innsikt i dokumenter og presentasjoner. En stor del av dokumentene fra landsmøtet og konferansen ligger nå i vårt felles IT-system, under modul dokument, og heter: Landsmøtet 2018.


2. Stortinget og spørreundersøkelsen 2018

To dager etter vårt landsmøte og vår landsmøtekonferanse fikk vi melding fra Ap om at frivilligsentralene og spørreundersøkelsen vår fra 2017 skulle tas opp. Veldig gledelig og spennende! Både video og utskrift er tilgjengelig.

Dette viser med all tydelighet at Stortinget følger med på vår situasjon, og at våre spørreundersøkelser er viktige. Både spørsmålene fra Ap og svaret fra statsråden er gode. At statsråden uttaler: Når bevilgningene fra staten til frivillighetssentralene har økt, følger det en klar forventning – og jeg legger trykk på «klar forventning» – om at også kommunene skal prioritere frivillighetssentraler, må sies å være en meget klar melding.

Og at det for første gang og helt tydelig sies at denne ordningen skal evalueres, tilsier at vår oppfølging er svært viktig. Mye av det KUD sitter med av opplysninger kommer fra oss, og det er nå av vesentlig betydning at vi får inn svar fra dere på spørreundersøkelsen som ligger på vårt felles IT-system. Resultatet av undersøkelsen er ment å skulle synliggjøre eventuelle endringer i situasjonen for frivilligsentralene fra 2017 til 2018.    


3. Frivilligsentral-systemet

WIS er nå ferdige med å kopiere innhold fra alle de gamle nettsidene over i frivilligsentral-systemet. Om noen dager sender WIS ut informasjon på e-post om hva dere skal gjøre for å sette opp de nye nettsidene og gå over.

Dere får mulighet til å se de nye nettsidene på en egen adresse før dere bestiller overgang, og sidene kommer deretter opp under det domenet dere hadde før. Avtalen på de gamle nettsidene vil da avsluttes. Sentraler som ikke har nettsider fra før, vil også få samme mulighet til å prøve de nye nettsidene, og kan senere få dem opp på en egen webadresse.


4. Styremøte i mai

Det nye landsstyret har sitt første møte den 2. - 3. mai. Handlingsprogram, aktiviteter fremover og igangsetting av IMDi - prosjektet er noen viktige saker.

Det nye landsstyret består av:
Arvid Askø (leder), Svelvik Frivilligsentral, Vestfold (gjenvalg)
Knut Thorvald Flåtter (nestleder), Skage Frivilligsentral, Nord-Trøndelag (gjenvalg/ny nestleder)
Veronika Israelsen Ormåsen, Fauske Frivilligsentral,  Nordland (gjenvalg)
Reidar Erke, Ábas – Kautokeino Frivilligsentral, Finnmark (gjenvalg)
Espen Watne Andresen, Vestre Aker Frivilligsentral, Oslo (gjenvalg)
Marianne Hafte, Flekkefjord Frivilligsentral, Vest Agder (ny)
Oddbjørg Starrfelt, Klepp Frivilligsentral, Rogaland (ny)
Varamedlemmer:
Torunn Samuelsen, Vaksdal Frivilligsentral, Hordaland (gjenvalg)
Lisbeth Holand, Brønnøy Frivilligsentral, Nordland (ny)
Babak Siami, Gulset Nærmiljøsenter, Telemark (ny)

 

5. Nye frivilligsentraler og medlemmer

Akkurat nå er det 438 aktive frivilligsentraler i landet, og antall medlemmer i Norges Frivilligsentraler er 401! Vi vil svært gjerne ha med resten også - her kan du melde deg inn.


6. Nyhetsbrev

Til orientering: Fra september 2018 vil vi bare dele interne nyheter til sentralene på vårt felles IT-systemet. Alle kan allerede lese nyhetsbrev i systemet. Om kort tid vil det også være mulig å laste ned app for å komme inn i systemet fra mobilen, og motta meldinger der.


Med hilsen
Norges Frivilligsentraler