Torsdag 25 November 2021
Kl. 08:30 - 10:00, Digitalt
Frokostmøte - Inkludering og Mangfold
Arrangør: Norges Frivilligsentraler
Inkludering og mangfold er et viktig fokus i frivilligheten. Frivillighet Norge og ALLEMED vil dele erfaringer og vise til gode verktøy som frivilligsentralene kan benytte i deres arbeid for økt inkludering og mangfold i lokalsamfunnet.

Program:

Knekk inkluderingskoden er en del av Frivillighet Norges prosjekt Inkludering i frivillig sektor. Målet er å bidra til et større etnisk mangfold i og blant de frivillige organisasjonene og mer samarbeid. På Knekk inkluderingskoden finner du nyttig informasjon og generelle råd om inkludering.
Frivillighet Norge har samlet inspirerende historier om inkludering og på deres nettsider kan dere lære mer om hvordan andre organisasjoner arbeider med inkludering. På frokostmøtet vil Frivillighet Norge presentere ulike verktøy og gi nyttige tips dere kan ta med dere i hverdagen.

ALLEMED er et gratis nasjonalt verktøy som skal gjøre det lettere for deg å inkludere alle barn og unge i fritidsaktivitet, uavhengig av familiens økonomi. Verktøyet brukes til å skape diskusjon og finne gode løsninger på hva dere kan gjøre for å få alle med.
ALLEMED vil presentere dette verktøyet på frokostmøte, samt se på hvordan frivilligsentralene kan arbeide med verktøykassen lokalt.

Florø Frivilligsentral vil dele sine erfaringer og gode tips til bruke av disse verktøyene i deres arbeid i Kinn Kommune.

Norges Frivilligsentraler ved Jorunn Sagen Olsen gir en kort orientering om Aktive Sammen og arbeid med fritidserklæringen i NFS.

Det er satt av tid til å komme med innspill og spørsmål underveis.

Frokostmøtet er for alle som arbeider med inkludering og ønsker inspirasjon og tips til nyttige verktøy som kan bidra til å forenkle arbeidet deres.

Ved spørsmål ta kontakt med Anita Væting

Link til Zoom møte: https://zoom.us/j/98860964875?pwd=SlVJQ3V6Tk1MM2hqNVRzTys0d21Cdz09


Etter frokostmøte:

Takk for et flott frokostmøte! Her finner dere linker til opptak fra sendingen, presentasjonene og nyttige linker:

Opptak fra frokostmøte

Presentasjoner:
Florø Frivilligsentral
ALLEMED
Frivillighet Norge

Nyttige linker:
Frivillighet Norge historier:
https://inkluderingskoden.no/historier/2021/11/25/fra-ord-til-handling-hvordan-kan-en-jobbe-med-inkludering-i-organisasjoner

ALLEMED nyhetsbrev: 
https://allemed.us4.list-manage.com/subscribe?u=cd485486865f1c4a9806e8847&id=f7e339aef2
ALLEMED-håndbok:
https://www.allemed.no/verktoykasse/handbok/allemed-handbok
Dialogkort: Her er lenke til dialogkortene for kommuner:
ALLEMED - Dialogkort
ALLEMED veileder
veileder for planlegging av dugnad 
Sjekkliste: ALLEMED nevne også at de ønsker at kommuner de samarbeider med fyller ut Sjekklisten for å kartlegge og lære mer om hvordan dere ligger an med inkluderingsarbeidet. 

Påmelding er stengt

Kontakt

Norges Frivilligsentraler
Markensgaten 35 (3. etasje)
4612 Kristiansand

2018 © Norges Frivilligsentraler