Anita Bones Bakke ved Ottestad Frivilligsentral

Intervju med Anita Bones Bakke fra Ottestad Frivilligsentral i Stange kommune.

Hvem er du? Navn og Alder? Anita Bones Bakke. 54 år. 

Hva driver du med som frivillig? Bruktmarkedet vårt og arrangementer. 

Hvordan så hverdagen din ut før? Jeg var under jobbutprøving via NAV da jeg første gang besøkte sentralen. Livet var egentlig ganske trist, ikke noe å gå til, smerter og mye hjemme alene. Det ble en mental påkjenning. Men - bekjentskapet med sentralen og daglig leder førte til opplæring og noen vakter på bruktmarkedet. Det vokste jeg på, hadde noe å gå til, pratet med folk, fikk et nytt sosialt nettverk og ble kjent med mange. Etter hvert klarte jeg mer og mer også, så ingen tvil om at mental helse påvirker motivasjon og fysikk. I dag er jeg på sentralen noen timer 4 dager i uka og stortrives. 

Hva var det som var viktig for deg for at du klarte å komme inn i aktivitet og frivillig arbeid? Motivasjonen var å kunne bidra og hjelpe folk. Følte meg nyttig. Det ga meg mye å klare og utføre noe som gleder andre. Samtidig var og er jeg avhengig av den tilpasningen, forståelsen og hensynet til helsa som daglig leder ga og gir. Det betydde også mye at jeg ble godt mottatt på sentralen, ble gitt tillit, og selvtilliten økte da jeg følte det var bruk for meg. 

Hvordan ser hverdagen din ut i dag? Jeg har fått det sånn jeg ville ha det. Jeg var ute etter å kunne jobbe noen timer i uka, selv om jeg er 100% ufør. Å være ufør betyr ikke at jeg er ubrukelig, men ikke kan stå i en ordinær jobb, hvor forventningene er mer krevende og annerledes. Det har jeg bevist nå, at noen har bruk for meg. Jeg har et miljø å gå til, og det gjør meg glad. 

Har du en utfordring/oppfordring til de som kjenner seg igjen i historien din? Stå på, ikke gi opp. Stå også på ift diagnostisering o.l. Hadde jeg ikke gjort det, hadde jeg ikke vært der jeg er i dag, men trolig mye dårligere. Ta gjerne kontakt med en frivilligsentral, eller annen frivillig organisasjon. Det er mye å velge i, og flere driver med lavterskeltilbud. Du klarer noe. Det er bruk for deg også.

Foto: Anita med påskesprell

Flere dokumenter

Kontakt

Norges Frivilligsentraler
Markensgaten 35 (3. etasje)
4612 Kristiansand

2018 © Norges Frivilligsentraler