Sykkelturen 2022 - kickstart i Spania!

Onsdag 5. april gikk sykkelturens første kick-off etappe i Spania! Gjennom to flotte dager med aktiviteter var vi med og besøkte ulike organisasjoner som arbeider med frivillighet i Albir. Der møtte vi ildsjeler som lidenskapelig brant for frivilligheten.


5. April gikk sykkelturens første kick-off etappe i Albir i Spania. Her holder Costa Blanca Frivilligsentral til. Det er en fin, liten by som ligger ved kysten, ca 45 minutters biltur nord for Alicante. Her finner vi den eneste av Norges frivilligsentraler som er etablert utenlands. Gjennom to flotte dager med aktiviteter fikk vi være med å besøke de ulike organisasjonene som arbeider med frivillighet  i Albir. Ildsjeler som lidenskapelig brenner for å utvikle og delta i frivilligheten i Albir. 

Onsdagens etappe startet på frivilligsentralen med frokost, vafler, hygge og informasjon om sentralens arbeid. Deretter gikk turen videre til den Norske klubben som ble startet i 1970, av venner og kjente som søkte sammen for hygge og samvær, og slik er det også i dag.

Deretter gikk sykkelturen videre via den Norske bokkafeen og Sjømannskirken, som er et sosialt og kulturelt møtested for alle, i alle aldre.Her ble det servert vafler og kaffe. De frivillige, Greta Fjelltun, Greta Skjørvik og Inger Johanne Sletten, strikker flittig til inntekt for Sjømannskirken, og mennene er med i vaktmester-gjengen. Stevin Mangersnes (til venstre på bilde under) er kirkemusiker som de ikke kan skryte nok av. Han forteller at Covid har vært en krevende tid, men nå gleder de seg til å kunne synge uten munnbind igjen.


“Sjømannskirken er blitt vårt andre hjem, vi skulle ønske at denne åpenheten og inkluderingen hadde funnet sted hjemme også”


Videre gikk turen ned til promenaden for deilig lunsj og sosialt samvær i det solen gløttet gjennom skyene.Etappen torsdag 7. april startet i finværet med tur ut til Albir Fyr

Senere var det lagt til rette for møte med den Spanske frivilligsentralen som i stor grad organiseres og koordineres av to “superfrivillige” ildsjeler som har jobbet frivillig for den spanske frivilligsentralen i over 10 år.  Her fortalte de om deres daglige virke og utfordringer, og ønsker for fremtiden.

Kommunestyret  i Albir hadde senere invitert til møte, for samtale om frivillighet og utveksling av erfaring. Her fikk også Klepp Frivilligsentral, ved Ann Kristin N.Hatletvedt og Gunnhild D. Klingsheim, fortalt om samskaping fra sykkelturen i Rogaland.
Det var stor interesse fra den Spanske kommunen rundt Frivillighetens år, Sykkelturen2022 og hva vi får til sammen i Norge da de har nylig utviklet en stilling for arbeid med samhandling og frivillighet. 


“Til tross for ulike kulturer og utfordringer, har vi mye og lære av hverandre” 


Flere nyheter

Kontakt

Norges Frivilligsentraler
Markensgaten 35 (3. etasje)
4612 Kristiansand

2018 © Norges Frivilligsentraler