Bli medlem
Informasjon om medlemskap Norges Frivilligsentraler.I 2016 ble vår landsorganisasjon Norges Frivilligsentraler (NFS) etablert for å styrke sentralene, økonomisk og faglig. Vi er her for å jobbe for at du og din sentral får best mulige vilkår til å gjøre det dere er best på:
Sammen skaper vi gode og inkluderende lokalsamfunn
Møte Mellom Mennesker
Alle våre kolleger rundt om i de 47 nettverkene med landets over 460 frivilligsentraler har kompetanse og kunnskap som er svært verdifulle for lokalsamfunnene så vel som nasjonen som helhet. Dog er det slik at de fleste frivilligsentraler har svært begrenset med tid da jobben krever mye av de ansatte som skal drifte dem. Da er det viktig at vi hjelper hverandre – sammen er vi uendelig mye sterkere enn vi er hver for oss!
Medlemskap i Norges Frivilligsentraler handler altså om å få være en del av et fellesskap, om å jobbe sammen, og å hjelpe hverandre.
Medlemskap
En frivilligsentral kan defineres som frivilligsentral når retningslinjer satt av NFS blir fulgt. En frivilligsentral kan da bli medlem i NFS. Medlemskapet koster kr. 4 000/år.
Medlemskapet gir deg bla. mulighet til å kjøpe frivilligsentralens profilpakke (logo), tilgang til vårt unike IT system InVi, og å stå i det nasjonale registeret for alle frivilligsentraler i landet.
Profilpakken
Merkevarebygging er viktig. Medlemsentraler har mulighet til å bestille profilpakken. Den er tilgjengelig i InVi, og da har du enkelt tilgang til ferdig logo og grafiske elementer som kan benyttes til alt fra eposter til brosjyrer og nettsider. I profilmanualen kan du lese mer om bakgrunn, bruk og innhold i profilpakken. Profilpakken koster kr. 3 000 (eks. mva) som et engangsbeløp. Ved kjøp av profilpakke er det også mulig å kjøpe InVi’s nettsideløsning.
InVi - Felles IT løsning
Du som medlem får tilgang til vårt unike IT system InVi. Dette systemet er laget av sentralene, for sentralene.
InVi - fellesdel
Alle medlemmer får tilgang til en fellesdel:
- daglig leder og styret få tilgang til InVi
- tilgang til nyheter og nyttige dokumenter fra NFS
- interne delingsmulighet av nyheter og dokumenter
- registrere dine aktiviteter og knytte dem til den nasjonale statistikken
- idebanken (kommer i løpet av høsten 2019)
- spørreundersøkelser for besvaring
- registerinformasjon fra alle sentralene, og mulighet til å justere dine egne opplysninger som ligger på nettet
Utenom den gratis fellesdelen for alle, har medlemsentraler mulighet til å bestille nettside (inkludert en e-postadresse) og driftspakke.
InVi - nettside - kr. 130 (eks. mva) per måned
Nettside pakke gjør det enkelt å synliggjøre din sentral på nett. Du kan legge ut informasjon og publisere aktiviteter og arrangementer på en meget brukervennlig måte. Løsningen lar deg dele informasjon enkelt på Facebook. Profilpakken må bestilles før nettsiden kan aktiveres.
InVi - driftspakke - kr. 290 (eks. mva) per måned
Med InVi kan sentralen effektivisere og forenkle driften:
- legge inn frivillige og andre kontakter
- registrere inn faste aktiviteter ved sentralen og knytte til frivillige
- legge inn møter/referater i kalenderen
- administrere og tildele oppgaver til ansatte og andre
- lage oppdrag og tildele til frivillige
- sende sms og e-post til utvalg av kontakter
- la frivillige logge inn for å få info, oppdrag og føre timer/kilometer
- sentralen kan kjøpe til nye moduler i tillegg til standardpakke
InVi - foreningsportal - kr. 350 (eks. mva) per måned + ev. tilleg pr. enhet over 100
Sentralen kan ha et levende register over sine lag og foringer.
- Eget nettsted med valgfri adresse (standard er x.foreningsportal.no)
- Foreningsregister på nettet som administreres fra InVi
- Se foreninger med ulike fritidsaktiviteter (knytte foreninger til nærmere 100 ulike fritidsaktiviteter)
- Enkelt å sende ut sms/e-post til foreningene
- Mulighet for å sende ut melding (sms/e-post) med lenke som lar foreningen enkelt oppdatere sine egne opplysninger
- Løsningen fungerer på alle enheter (PC, nettbrett, mobil)
Og mulighet til Foreningskalender (kr 150,- pr. mnd)
Se foreningsportal.no for demo.
InVi - utvikling. Vi utvikler stadig nye moduler, mer informasjon om InVi finnes på frivilligsentral.no/invi.
Registeret
NFS har utarbeidet og administrerer det nasjonale registeret for alle frivilligsentraler i landet. Medlemsentraler blir automatisk registrert. Registeret er tilgjengelig fra frivilligsentral.no for hele Norge. Her genereres nyttig statistikk, og det brukes for å ha god dialog mellom frivilligsentralene og NFS.
For å bli medlem hos NFS fyller dere ut skjemaet under
Ved innsending av skjema, bekrefter organisasjonen eller kommunen at de godkjenner og plikter å følge opp retningslinjer satt av Norges Frivilligsentraler.
Har du spørsmål? Ta kontakt med Gijs Mans (daglig leder) på mobil 988 17 952 eller send en mail til post@norgesfrivilligsentraler.no. Du kan også ta kontakt med Arvid Askø (styreleder) på mobil 481 11 143
Del på:
-
Frivilligsentraler som møteplass
Ivareta lyttevenner er viktig for å sikre gode møter mellom elever og lyttevenner. Det er viktig at skolene tenker gjennom at de lyttevennene som kommer, har forventninger om at de skal dekke et behov for skolen. Da er det ikke opp til tilfeldighetene hvordan de blir tatt i mot.
-
Eldreråd
Vest Agder fylkeseldreråd har siden 2008 vært pådriver for å etablere ‹‹lyttevenn›› i skolene sammen med Farsund, Lyngdal og Vennesla. Vennesla eldreråd gjennomførte prøveprosjektet sammen med skolerådgiver og frivilligsentralen, denne modellen ble tatt i bruk i flere av kommuner som har ‹‹lyttevenn›› i skolene, men det er ulike variasjoner hos kommunene.
-
Universitetet i Agder om Lyttevenn
Intervju med Birte Simonsen, leder av lærerutdanningen ved UiA (Universitetet i Agder)
-
Lyttevennsamling
Agder har god erfaring fra å gjennomføre en samling for lyttevenner, elever og skolene i fylket. Arbeidsgruppen som er ansvarlig for planlegging og gjennomføring består av kontaktperson(er) fra UIA, Frivilligsentralene, Fylkes eldrerådet og Fylkes eldreråd sekretær.
-
InVi
Norges Frivilligsentraler har i samarbeid med WIS fått utviklet den unike IT-løsningen InVi (*) som tilbys til alle landets sentraler.
-
Praktiske råd for skolene
På denne siden finnes praktiske råd, maler og eksempler på dokumenter.
-
Publiserte artikler
Her finner du ulike artikler om Lyttevenn i Norge
-
Teoretisk bakgrunn og metodens begreper
Vi jobber ut fra at våre deltagere har noen personlige ønsker og håp for sitt sosiale liv (personlige faktorer) som de trenger støtte til å opprettholde eller utvikle. Kommunen har et ansvar for å tilrettelegge miljøfaktorer som kan sees i sammenheng med de personlige ønskene til den enkelte.
-
Om oss
Formål, vedtektene, styre og administrasjon.
-
Vedtekter
Vedtatt på landsmøte, Gardermoen 08. april 2018
-
Rammetilskudd fra staten
Onsdag 17. juni 2020 vedtok Stortinget at frivilligsentralene skal sikres statlig støtte også i fremtiden. Vedtaket lyder: ‹‹Stortinget ber regjeringen sørge for at finansiering av frivilligsentralene overføres til et øremerket tilskudd på Kulturdepartementets budsjett fra 2021 for å sikre finansiering til frivilligsentraler i både små og store kommuner.››. For 2021 utbetales kr 440 00 per sentral med 100% stilling, som øremerkede midler, via kommunene.
-
IT-løsning - bakgrunn og prosess
Norges Frivilligsentraler arbeider med innføring av en felles IT-løsning for frivilligsentralene. Her finner du informasjon om bakgrunn og ulike valg i denne prosessen.
-
Tekst nederst på alle sider
-
Tekst nederst på alle språksider
-
Opptak av og presentasjoner fra webinar: Leve hele livet og frivilligsentraler
Tirsdag 24. november 2020 gjennomførte Norges Frivilligsentraler i samarbeid med Pensjonistforbundet, WIS, Motitech, Med hjerte for Arendal, Blå Kors Kristiansand, Vennesla Kommune, Vest Agder Fylkeskommune, UiA og Helsedirektoratet en webinar om reformen Leve Hele Livet og frivilligsentraler.
-
Om frivilligsentraler
Dokumentet inneholder Norges Frivilligsentralers (NFS) råd og nyttig informasjon for å drive en frivilligsentral (FS). Etter 30 år med frivilligsentraler har NFS samlet og oppsummert erfaringer som forhåpentligvis gir en god ramme for bedre å kunne lykkes i et viktig arbeid.
-
SU ny tilskuddsordning
Det ble i 2017 til 2020 gjennomført en spørreundersøkelse for å se hvordan overgangen til ny tilskuddsordning for frivilligsentralene gikk.
-
Taushetserklæring
Dette er en standard taushetserklæring som gjelder for frivillige ved landets frivilligsentraler.
-
Taushetserklæring
Personer som tar oppdrag for frivilligsentralen må ha akseptert taushetserklæring.
-
Ønsker du å hjelpe?
Mange ønsker å hjelpe i denne krisetiden, og dette er selvfølgelig bra og viktig for å komme gjennom denne situasjonen. Norges Frivilligsentraler anbefaler å gjøre denne frivillige innsatsen i god dialog med lokale frivillige organisasjoner og kommune.
-
Koronainfo på ulike språk
-
Tekst i bunn av startsiden
-
Reklame/profilerings elementer
Nå blir det mulig å sette i gang bestilling av utforming og produksjon av enkle reklame-elementer. Vi starter med mulighet til å bestille ulike rollups, plakater, folder/brosjyrer og annonser.
-
Kontaktinfo nederst på språksidene
-
Test Aktive sammen
-
Test Kompis