Spis med meg

Her er alle prosedyrer daglig leder og prosjektleder trenger for å kunne drive "Spis Med Meg" prosjektet ved egen sentral samlet. Åpne

En av fire hjemmeboende eldre lider av feil og/eller underernæring. Det fører til dårligere livskvalitet for den som ikke får i seg nok næring og til store utgifter for stat og kommune. "Spis med meg!" var et prosjekt som undersøkte hvordan frivilligheten kan hjelpe til med å løse denne samfunnsutfordringen. 

Prosjektet ble i 2019 gjennomført i Bydel Vestre Aker (Oslo), Østbyen (Trondheim), Risør og Kåfjord. Erfaringer fra én til én tjenester, gruppetilbud og større arrangementer ble samlet inn av Stina Åmo og blir presentert her. 

Håndboken gir deg konkrete tips om hvordan du kan gjennomføre lignende prosjekter ved din egen frivilligsentral, tipsene handler om alt fra hvor du kan søke om finansiering, ferdige maler til bruk i markedsføring og tips til oppskrifter som er prøvd ut på eldre ganer. Vi håper du finner håndboken nyttig og ønsker deg lykke til!

Innhold

  1. Erfaringer fra de fire frivilligsentralene som deltok
  2. Ferdige maler
  3. Flerårig drift av "Spis med meg" prosjektet uten prosjektmidler?
  4. Før du starter opp med prosjektet "Spis med meg"
  5. Kurs for frivillige om ernæring for eldre
  6. Rekruttere frivillige
  7. Rekruttering av hjemmeboende eldre
  8. Tips til oppskrifter
  9. Tre ulike måter å gjennomføre "Spis med meg"
  10. Økonomi og tidsbruk

Kontakt

Norges Frivilligsentraler
Markensgaten 35 (3. etasje)
4612 Kristiansand

2018 © Norges Frivilligsentraler