-
"Mitt liv" - minnebok laget av unge til eldre
"Mitt liv" - minnebok laget av unge til eldre Prosjektet «Mitt liv» er et samarbeidsprosjekt mellom Jevnaker Ungdomsskole og valgfaget «Innsats for andre», sykehjemmene i kommunen og Jevnaker Frivilligsentral. Prosjektet handler om unge lager minnebøker for de eldre.
Kompis
I samarbeid med Nasjonalforeningen for folkehelse i Agder og Aktiv ung vil vi gjennomføre en pilot i Agder med tre frivilligsentraler. Lindesnes, Marnardal og Hægeland og Øvrebø frivilligsentral og helselagene i kommunen vil delta.Aldersgruppe: For alle
I samarbeid med Nasjonalforeningen for folkehelse i Agder og Aktiv ung vil vi gjennomføre en pilot i Agder med tre frivilligsentraler. Lindesnes, Marnardal og Hægeland og Øvrebø frivilligsentral sammen med Helse lagene i kommunene vil delta.
Målet med piloten Kompis er å forebygge ensomhet ved å etablere grupper med seniorer og barn og unge som deltagere og ressurser. Aktivitetene gjennomføres ut fra interessene hos deltakerne og ressursene hos seniorene og i samarbeid med lag og foreninger lokalt.
Nettsiden kompis.no blir plattform for erfaring og verktøy for å etablere Kompis grupper i andre fylker og kommuner.
Norges Frivilligsentraler har sammen med Nasjonalforeningen for folkehelse i Agder fått innvilget kr. 128. 000 fra Fylkesmannen i Agder, til gjennomføring og koordinering av pilotene i 2021.
Hilde Ø. Nordhagen i Hægeland og Øvrebø Frivilligsentral har fått tildelt koordinator rollen i Agder.
post@hegelandogovrebo.frivilligsentral.no
tlf: 412 82 946
Hilde Ø. Nordhagen og Jorunn Sagen Olsen er med i Agder utfordringen 2020 ved Universitetet i Agder, og vi vil dele erfaring og verktøy fra CoLab som anvendes i prosjektet Kompis.
Del på:
-
Aktive sammen (BufDir) - aktivesammen.no
Prosjektperiode: 01.09.2021 - 31.09.2022 // Formål: Metoden Aktive Sammen har to formål. Det ene er å gi frivillige organisasjoner og kommuner, et verktøy for å organisere samarbeidet omkring sosial tilhørighet for sine innbyggere. Det andre er å vise hvordan frivillige kan arbeide for å gi støtte til å etablere og opprettholde tilhørighet i sosiale nettverk.
-
Arbeidsmetode ‹‹Aktive sammen››
Metoden er utviklet for å gi frivilligsentraler, kommuner og frivillige organisasjoner et arbeidsverktøy, hvor frivillige kan bidra aktivt til å gi støtte til å opprettholde sosiale nettverk. Metoden tar utgangspunkt i den enkeltes behov for aktivitet og deltagelse. Den er utviklet for å sammen kunne gi best mulig tilbud for innbyggerne i arbeidet ved forebygging av ensomhet blant hjemmeboende seniorer, samtidig som de skulle på overføringsverdi til andre målgrupper og kommuner.
-
Hverdagsintegrering (IMDi)
Prosjektperiode: siden 2018 // Formål: Formålet med tilskuddsordningen er å øke arbeids- og samfunnsdeltakelsen blant innvandrere og deres barn.
-
IMDi og HK-dir - Styrket Norskinnsats
Over hele landet tilbyr frivillige organisasjoner, alene eller i samarbeid med folkebibliotek og frivillighetssentraler, ulike norsktreningstilbud for personer med innvandrerbakgrunn.