-
"Mitt liv" - minnebok laget av unge til eldre
"Mitt liv" - minnebok laget av unge til eldre Prosjektet «Mitt liv» er et samarbeidsprosjekt mellom Jevnaker Ungdomsskole og valgfaget «Innsats for andre», sykehjemmene i kommunen og Jevnaker Frivilligsentral. Prosjektet handler om unge lager minnebøker for de eldre.
Vang Frivilligsentral
Vang frivilligsentral er kommunal og organisert under etat for utdanning og kultur. Dagleg leiar er Marte Tangen, og prosjektleiar Inger Kongslien Tveit er tilsett i 50% frå oktober 21 til juni 22.
Vi ønska å delta i prosjektet fordi vi ser det som viktig og relevant for oss å etablere ein struktur og skape kultur for å fange opp dei som av ulike årsaker fell utanfor. Vi vil gjerne gi frivillige organisasjonar og kommunen eit verktøy for å organisere samarbeidet kring sosialt tilhøyre for sine innbyggjarar, og vi vil vise korleis frivillige kan jobbe for å gi støtte til å etablere og oppretthalde sosiale nettverk. Kanskje kan vi få til at frivilligsentralen kan bidra i fleire settingar enn i dag?
Inn i frivillighetens år 2022 passar det veldig bra å arbeide med eit slik prosjekt, og gjere frivilligheita tilgjengeleg for enno fleir.
Arbeidsgruppa vår er samansett av representantar frå eldrerådet, ungdomsrådet, foreldreutvalet og frivillige lag. Kommunen er representert ved miljøarbeider på skulen, leiar for læringssenteret/flyktningetenesta og folkehelsekoordinator, og frivilligsentralen stiller med prosjektleiar.
Her kan du lese meir om satsinga i Vang:
https://www.vangivaldres.no/aktuelt/nyheitsarkiv/frivilligsentralen-med-nytt-og-spennande-prosjekt/
Del på:
-
Aktive sammen (BufDir) - aktivesammen.no
Prosjektperiode: 01.09.2021 - 31.09.2022 // Formål: Metoden Aktive Sammen har to formål. Det ene er å gi frivillige organisasjoner og kommuner, et verktøy for å organisere samarbeidet omkring sosial tilhørighet for sine innbyggere. Det andre er å vise hvordan frivillige kan arbeide for å gi støtte til å etablere og opprettholde tilhørighet i sosiale nettverk.
-
Arbeidsmetode ‹‹Aktive sammen››
Metoden er utviklet for å gi frivilligsentraler, kommuner og frivillige organisasjoner et arbeidsverktøy, hvor frivillige kan bidra aktivt til å gi støtte til å opprettholde sosiale nettverk. Metoden tar utgangspunkt i den enkeltes behov for aktivitet og deltagelse. Den er utviklet for å sammen kunne gi best mulig tilbud for innbyggerne i arbeidet ved forebygging av ensomhet blant hjemmeboende seniorer, samtidig som de skulle på overføringsverdi til andre målgrupper og kommuner.
-
Hverdagsintegrering (IMDi)
Prosjektperiode: siden 2018 // Formål: Formålet med tilskuddsordningen er å øke arbeids- og samfunnsdeltakelsen blant innvandrere og deres barn.
-
IMDi og HK-dir - Styrket Norskinnsats
Over hele landet tilbyr frivillige organisasjoner, alene eller i samarbeid med folkebibliotek og frivillighetssentraler, ulike norsktreningstilbud for personer med innvandrerbakgrunn.